choose language

Deutsch Français 日本語 简体中文

Withings Home dead?

2

Comments

30 comments

Please sign in to leave a comment.

  • Official comment
    Avatar
    Armelle

    Hello, 

     

    I’m sorry to hear that you are running into some difficulty with your Withings Home. If your Home shows a solid orange light, please try the following steps: 

    1) Unplug Home.

    2) Wait 60 seconds.

    3) Plug Home back in.

    4) Wait 60 seconds again.

     

    You should now be able to use your Home again. If it now starts flashing orange, you will need to perform a factory reset. For that, please:

    1) 'Forget' Home from the list of Bluetooth devices in the Bluetooth Settings of your Android or iOS device. If this is not done, you will receive a 'Connection Unsuccessful' or 'ConnectionFailException' message when attempting to connect via Bluetooth during the installation.

    2) Unplug and replug Home 5 times (you must wait for the light to turn on after each time that you plug it back in before unplugging it again). You should unplug the power adapter from the outlet, rather than from the back of the Home, as this ensures that you can unplug it as soon as the light turns on.

    3) On the 6th time that you plug it in, the light on Home will blink orange and then blue after a few seconds. The factory reset is now complete. You can now follow the original setup instructions.

    4) Install your Home again.

     

    If the situation persists, please contact us at https://within.gs/help so we can find a solution for you. 

     

    Have a great day,

     

    Armelle, Withings Customer Service

    Comment actions Permalink
  • Avatar
    biteaumaxime

    Hi !

    It doesn't look good. You should contact directly the support for a potential exchange: https://support.withings.com/hc/en-us/requests/new

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    johnsclark

    I'M having the issue where it pulses Orange. I have tried the factory reset numerous time. Once it flashed green but I can't get it to do that anymore. It seems this is an obsolete bit of tech now. Another Withings bit of tech that just stops working.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    mxhurga

    I have the same issue.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    lpdesign

    Mee too, exactly the same problem. It's impossible to reset the cam

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    nadya-platinum

    'https://support.withings.com/hc/en-us/requests/New ' contacted? Have helped?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    bartosz.mat

    I have the same Withings Home cam is dead. I tried many times to reset it ( this 5 times plug in plug out - who invented it ?!?!?!!? it should be reset button ) still orange, not blue.....

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    liese_hennus

    same issue here, tried everything!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    vfotor

    Same issue by me too, steady orange light, I tried many times reset it, nothing. Is the camera dead?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    keithtbroome

    If withings/nokia had any decency they would bite the bullet and just recall these Short lifespan and time consuming garbage camera’s

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    tayfun_kucuk

    I have the same problem with my Withings Home cam as well. I believe that Withings should do something for our cams.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    thomaskfore

    I have three cameras. Only one is working. Might be the one I got replaced a few years ago. The two other cameras I am able to get into bluetooth mode, but it stops there. Not able to connect to the WiFi anymore. I have both 2,4 and 5 GHz.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ser

    Its block traffic your countri

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    aszoz

    Same issue here. After moving and not using the camera for a few months it just doesn't work anymore - solid orange light. I'm surprised that Nokia have put its "brand" on this product. Resetting by powering it 5 times also doesn't work (the people who who invented and approved this procedure should be fired).

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    jostein

    I have the same issue. Anyone who found a solution?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    paavo.ollikainen

    Same issue here, just tried to start the camera and just solid orange light without any effect with the "factory reset". This resetting procedure is just a killer...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    jostein

    But Nokia was such a great company in The 90’s. So they will of course fix it. 🙄

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    thomaskfore

    Does anyone from Withings read this?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    nicolas.christophory

    Contact them they replaced my two units

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    krizanovich

    Mine was working FINE after six years of not suing it but then I reset the camera WHY WHY WHY? I feel so stupid now to try to get it to use Wifi. BAH. Will they send me another one??

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    palmbs

    I have suddenly the exact same problem. A few weeks now, the camera is on steady orange light. I have done everything, but it just stays orange!!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    thomaskfore

    I had the problem, but suddenly managed to solve it for one of two cameras. It's worth trying out WiFi 2,4 GHz, not 5 GHz. I am not fully sure, but think that did it for me. So now I have 2 out of 3 cameras working.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    nektomozg

    Here is how to fix this (amazing tech support cant use plain English to explain)

    1. Make sure your phone is on 2.4 wifi (not 5ghz)
    2. Pull the plug from socket RAPIDLY 6-7 times. Literally in and out.
    3. Light will turn blue
    4. Done.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    kari.a.makela

    I have the same problem. It started already in the middle of the year 2021 and I have been without camera at my summer cottage since then. Now I finally went to the location of the camera and took it home for checking.

    It shows steady orange all the time. I did the "factory reset" according to the instructions - I even used an extension cord with switch to make off/on-sequences easier. But it did not help, the steady orange stays there, and there is no blinking blue which would indicate that it is ready for initial configuration.

    This is already my second camera with the same symptoms. I would say that it is time to say goodbye to these products and use something more reliable.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    rolandburkert

    Hi thomaskfore, how did you solve it?

    My camera was on the wlan an worked but I disconnected it, ... and now I had problems connect it again. Did the reset, now it blinks blue, but when try to connect sometime finds the dive not, try it again now it finds , but time is to short to bringt the wlan password in it, after a few seconds it changed. Then the same "Play again" it doesn´t find, it find, it doesn´t find, ... every time I have to start from the beginning, with input the username and password ... its very angious and I'm in the state to throw it away ...

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    thomaskfore

    Hi rolandburkert. I somehow managed to force my cam to connect to my 2.4 GHz wifi (I also have 5 GHz). It might be that I was out of reach of my 5 GHz network when I finally made it. Anyone who knows if a firmware update could fix this?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    palmbs

    Hallo Thomas, do you know how to do that? Thank you for any help.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    thomaskfore

    Hi palmbs. I had to login to my router to set up wifi with different names for the two wifi alternatives. Might be different from router to router. Worth testing.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    palmbs

    Thank you very much. I will try that.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    kari.a.makela

    I have tried to find out what is the meaning of the solid orange LED color, but I can not find any hint about it.

    What is the camera trying to say to me with that? Is it saying "I am broken, throw me away"?

    0
    Comment actions Permalink
2

Didn't find what you were looking for?

New post
To preserve the Withings Forum as a place of kindness, mutual support, and interest for the products and services provided by Withings, I am committed to:
  • Be courteous and participate in the community with a spirit of friendliness and understanding
  • Respect all users on the forum
  • Avoid controversy or quarrel
  • Ensure that my messages do not infringe on the rights, reputation, image, or privacy of others
  • Avoid any and all discussions which contain insulting or discriminatory comments
  • Abide by the full terms and conditions outlined here

If you need assistance because of an issue which would not be resolved through troubleshooting, such as a product with physical damage, please contact our Support Team.